ro | en

Táborozott a Ditrói Ifjúsági Fúvószenekar

Minden nyáron megszervezésre kerül a Ditrói gyerekek számára a fúvós tábor, melynek során intenzív oktatásban részesülnek a gyerekek a szórakozás mellett. Idén 28 gyerek vett részt a táborban, akikkel két oktató foglalkozott. Fontos számunkra a tehetséggondozás és a fejlődés lehetőségének megteremtése. Bízunk abban, hogy ezeknek a gyerekeknek biztosítani tudunk egy, olyan közösséget a fúvószenekar keretén belül melyben kiteljesedhetnek, magukra találhatnak.Ezeknek a gyerekeknek szerettünk volna egy tartalmas táborra lehetőséget adni, tanárokkal kik segítenek a zene és a hangszertanulásban, melyet a fiatalok kamatoztatni tudnak és ez által aktívan részt tudnak venni a községi rendezvényeken.


Az idei évben a tábor augusztus 22 és 25 között került megszervezésre a Bucsin tetőn, ahol tanultak, szórakoztak, élményekkel gazdagodtak a diákok. A gyerekek napi programja a következőképpen alakult, reggeli után tornával indították a napot, majd egy közös örömzenélés után jöhetett a fegyelmezett tanulás. Délelőtt zeneelmélet tanulása, ebéd, majd délután a hangszeres gyakorlás következett. Este pedig közös játékokkal töltötték el az időt.


A tábor létrejöttét Hargita Megye Tanácsa 6.500 lejjel, míg Ditró Község Önkormányzata 2.138 lejjel támogatta. Támogatásuknak köszönhetően igazán eredményes táborban vehettek részt a Ditrói Ifjúsági Fúvószenekar tagjai.

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx