Népdalcsoport fejlesztés 2021-2022 évben SZÍVÁRVÁNY HAVASÁN NÉPDALCSOPORT

A 2021 – 2022-es évben a Szivárvány Havasán Népdalcsoport a Ditrói Kulturális Egyesület közreműködésével sikeresen pályázott 700.000 forintot, amely nagyban hozzájárult a tánccsoport fejlődéséhez.

A Csoóri Sándor Alap nyújtotta támogatási összegből sikerült a dalcsoport képzését biztosítani a támogatási időszakban. A népdalcsoport helyi népdalok mellett más tájegységek dalait is gyakorolja, a népdal iránti szeretet ad lendületet a csoport működéséhez. A népdalcsoport fő célja, hogy megszerettessék, tovább adják népdalainkat, hagyományainkat a fiatal generáció számára. Számos fellépésnek tesznek eleget, amihez elengedhetetlen a hagyományos megjelenés ezért nagy szükség volt új népviselet beszerzéséhez, amit a jelen pályázat által sikerült megvalósítani. A támogatási összegből így sikerült a tagok számára megvásárolni 3 rend női és 2 rend férfi székely viseletet.

A támogatás fennmaradó részéből megvásárolt a dalcsoport egy laptopot is, amivel kották, népdalok szerkesztését tudják megoldani.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alap támogatását, hogy lehetővé teszik hagyományaink, kultúránk ápolását, őrzését, átörökítését.

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx